4 راه جادویی یادگیری مکالمه عربی
چگونه مکالمه عربی را راحت بیاموزم؟ این سؤالی است که در ذهن اغلب علاقمندان به یادگیری مکالمه عربی می گذرد. در این مقاله با راه جادویی برای یادگیری مکالمه عربی آشنا می شوید.
مکالمه عربی مثل یادگیری رانندگی است
بگذارید با یک مثال عمومی اهمیت تمرین کردن را مرور کنیم؛ همه ما برای گرفتن گواهینامه رانندگی در کلاس ثبت نام کردیم. مربی رانندگی در ابتدا حرکت می کند و شما کنارش نشسته اید؛ او در طول مسیر توضیحاتی می دهد؛ مثلا این پدال گاز است، این دنده است، این خط عابر پیاده است، این تابلوی سبقت ممنوع است، این راهنماست، این آینه است و …. شاید در دلتان به او بخندید که خب مرد حسابی من هم می دانم این دنده، آینه یا چراغ راهنماست!
در یک دوره آموزش مکالمه عربی نیز ابتدا مفاهیم را یاد می گیرید.
شروع آموزش های پایه مکالمه عربی
مربی مدتی بعد در گوشه ای خلوت پیاده می شود و شما را پشت فرمان می نشاند، تازه می فهمید چقدر همه چیز فرق کرده؛ شما می دانستید این راهنما بوده یا این آینه است اما حالا نمی دانید با آنها چه کار کنید.
در طی دوره مکالمه عربی معلم یا استاد، از شما سؤال کرده و شما را به مشارکت می طلبد.
اشتباهات مکرر در یادگیری مکالمه عربی
با ترس راه می افتید، مربی با پدال کمکی به شما کمک می کند. ماشین خاموش می شود. مضطرب می شوید و می خواهید پیاده شوید و از خیر یاد گرفتن رانندگی بگذرید.
مربی به شما آرامش می دهد و صبوری می کند و از شما می خواهد بیشتر و بادقت تلاش کنید.
خلاصه شما چند روز بعد بهتر از قبل عملکرد دارید و بعد از چند بار رانندگی با مربی، او شما را راهی آزمون می کند.
در دوره ای که ثبت نام کرده اید، استاد مکالمه عربی به شما تمرین می دهد و از شما جواب می میخواهد؛ شاید به خاطر اشتباهاتی که در تلفظ و بعضی قواعد دارید، اولش بخواهید از خیر یادگیری مکالمه عربی بگذرید. اما استاد از شما می خواهد بیشتر تمرین کنید.
جدایی سیمین از آموزشگاه عربی
آنجا کار سختتر است؛ دیگر سراغی از کمک نیست. کمترین کوچک مساوی مردودی است. که خدا را شکر این مرحله در امر مکالمه عربی قابل چشم پوشی است.
بگذریم؛ شما به هر ترتیب ممکن گواهینامه می گیرید. اما این به معنی نیست که شما بروید سوار ماشین شده و راهی شمال شوید.
تازه باید آن قدر پشت فرمان بنشینید و به تعبیر خودمان به در و دیوار بکوبید تا بالاخره به شما بگویند: «آقای راننده».
حالا شما نیز دوره آموزشی را که برای یادگیری مکالمه عربی ثبت نام کرده بودید، به پایان رسانده اید و از آموزشگاه زبان عربی جدا می شوید؛ اما حالا آغاز ماجراست و باید آن قدر پشت فرمان بنشینید و به در و دیوار بکوبید تا به شما بگویند «آقایی که مکالمه عربی می کند».
بعد از پایان دوره مکالمه عربی چکار کنیم؟
ما نمی توانیم تا پایان تسلط به زبان عربی، دوره بگذرانیم و یادگیری خود را مشروط به حضور در کلاس های آموزش مکالمه عربی کنیم؛ استاد مکالمه عربی به مثابه مربی رانندگی است؛ این انتظار کاملا اشتباهی است که فکر کنید استاد دوره ضامن موفقیت شماست؛ درست است که او در آموزش باید کاربلد باشد اما حتی اگر بهترین دوره های عربی را با بهترین اساتید بگذرانید اما تلاش نکنید یا از ترس اشتباه مکالمه نکنید، فقط انرژی، زمان و پول خود را هدر داده اید.
فقط کافی است نسبت به هدف خودتان که یادگیری مکالمه عربی است مصمم بمانید. حالا باید راهکارهای ساده زیر را انجام بدهید تا مکالمه تان مثل رانندگیتان خوب شود.
راه های جادویی برای تقویت مکالمه عربی
مشکل بسیاری از زبان آموزان این است که بعد از اتمام دوره هایی که برای یادگیری مکالمه عربی شرکت می کنند، همه چیز را رها می کنند و شاید حتی به فکر ثبت نام درذ دوره های بعد باشند. اما دست نگه دارید و وقت و پول خود را در آموزشگاه های عربی و دوره های مکالمه عربی هدر ندهید. فقط کافی است از این تجربیات که حاصل چندین دوره تدریس مکالمه عربی است را به کار بگیرید و ببینید چه معجزه ای اتفاق می افتد.
1- دفترچه یادداشت جیبی یا کیفی تهیه کنید
تهیه کردن یک دفترچه یادداشت به یادگیری شما نظم می دهد و در گذر زمان آموزش هایتان را به فراموشی نمی سپارید. یا اگر در طول یک دوره جزوه نوشته اید همان یادداشت ها را مثل راهکار زیر عملی کنید.
2- لغات را بدون استفاده رها نکنید
لغات عربی را که یاد می گیرید، بدون استفاده در ذهن یا دفترچه یادداشت خود تلنبار نکنید. باید لغاتی که یاد می گیرید را تکرار کنید و در زندگی روزمره با آن ها جمله بسازید و تمرین کنید. مثلا به فرض شما در یک هفته لغت های زیر را یاد گرفته و در دفترچه خود یادداشت کردید و معنی ها را حفظ هستید:
القمیص: پیراهن
ارتدى: پوشید (ماضی) / يرتدي: می پوشد (مضارع)
نظيف: پاکیزه، تمیز
جمیل: زیبا
جداً: خیلی
همان روز در حالی که دارید پیراهن به تن می کنید، با لغات بالا جملات ساده بسازید و با صدای آرام تکرار کنید:
هذا القمیص لي: این پیراهن مال من است.
انا ارتدي قميصي: من پیراهنم را می پوشم.
قمیصی نظيف وجميل جدا: پیراهنم خیلی تمیز و زیباست.
و جملاتی ساده مثل این بسازید. به همین راحتی با 5 کلمه ساده 3 جمله کاربردی ساختیم. همین کار را درباره کارهای دیگرتان انجام دهید و با صدای بلند تکرار کنید. پس نباید لغات و افعال را بدون استفاده کردن روی هم تلنبار کنید.
3- فیلم ها را فقط تماشا نکنید
اگر فیلم یا سریال عربی تماشا می کنید خیلی خوب است، اما بهتر از تماشا کردن این است که کوچکترین کلمات یا اصطلاحات را استخراج کرده و یادداشت کنید و حتما آن ها را در صحبت های خود استفاده کنید و این کار را ادامه دهید.
لزومی ندارد که فیلم هایتان قسمت های کامل یک سریال یا یک فیلم سینمایی کامل باشد؛ حتی اگر آن کلیپ چند ثانیه بود و اصطلاحات خوبی و کاربردی داشت آن را از دست ندهید. مثل کلیپ زیر که به لهجه شامی (لهجه سوری، لبنانی، اردنی و فلسطینی) است و کلمات و اصطلاحات کاربردی دارد که می توانید هر روز در مکالمات عربی خود از آن ها استفاده کنید:
4- یک پارتنر عربی داشته باشید
برای آنکه استفاده بهینه ای از راهکارهای ساده بالا داشته باشید، پیشنهاد می کنیم یک پارتنر مکالمه عربی (یار تمرینی) مناسب برای خودتان پیدا کنید و از طریق تلگرام یا واتساپ به صورت مرتب با او تمرین صوتی داشته باشید. اما از صحبت کردن به زبان مادری جدا خودداری کنید. قبلا در عربیفا راهکارهای مفیدی ذکر کردیم و گفتیم که چطور یک پارتنر مکالمه عربی مناسب پیدا کنیم؟
نتیجه گیری و پیشنهاد آخر
یکبار برای همیشه تکلیفتان را روشن کنید؛ اگر واقعا تصمیم جدی برای یادگیری مکالمه عربی دارید، با عملی کردن راهکارهایی که در این مقاله و مقاله های قبلی سایت گفتیم، معجزه تمرین کردن را خواهید دید. پس به جای اینکه با شرکت در دوره های مختلف زمان، هزینه مالی و انرژی خود را تلف کنید، خودتان دست به کار شوید و با تمرین مستمر ببینید تلاش کردن چه نتیجه شگفت انگیزی برایتان در پی خواهد داشت.
نکته مهم: قبلا راه های مفید دیگری نیز برای یادگیری عربی ذکر کردیم، بنابراین پیشنهاد می کنیم مقاله 10 راه اساسی برای یادگیری مکالمه عربی را حتما مطالعه کنید.