8 روش نوشتن رزومه استخدام عربی + دانلود رایگان
نوشتن رزومه استخدام عربی یا مدرس زبان عربی به اندازه تخصصهایی که در این زمینه دارید مهم و بلکه حیاتیتر است. ما 8 روش تضمینی برای استخدام عربی با نگارش بهترین رزومه عربی می گوییم.
اگر چه رزومهها فرمت مشخص و معینی در حیطههای مختلف دارند اما سایت عربیفا بنا بر تجارب کاری مختلف و استخدام و همکاری به عنوان مترجم عربی یا مدرس و مشاور زبان عربی با نهادها و ارگانهای مختلف شما را به رعایت موارد زیر سفارش میکند.
رزومه معتبر برای استخدام تضمینی در رشته های زبان عربی باید به معلومات و اطلاعاتی از داوطلبان استخدام عربی مزین شود که طرف استخدام کننده اهمیت بیشتری به آن قائل است.
نحوه نوشتن رزومه برای استخدام مترجم یا مدرس عربی
دانش آموختگان زبان و ادبیات عرب و مترجمی زبان عربی باید در نوشتن و نگارش رزومه استخدام خود موضوعات زیر را در اولویت قرار دهند.
1. مشخصات فردی، وضعیت تاهل و سربازی
به ترتیب نام و نام خانوادگی، سال تولد، وضعیت تاهل، وضعیت خدمت وظیفه برای آقایان را ذکر کنید.
در صورت وجود موارد دیگر مثل بیماری یا شرایط خاص، وضعیت دو تابعیتی یا موارد مشابه مهم را ذکر کنید.
2. اطلاعات تماس و محل سکونت
نوشتن جزییات تماس در رزومه کاری از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا کارفرمایان میبایست اطلاعات تماس شما را داشته باشند تا هر زمان که میخواهند برای مصاحبه کاری با شما تماس بگیرند.
بهتر است به صورت کلی به محل سکونت اشاره شده و وارد جزئیات نشوید. مثلا اگر در شهر مقدس مشهد، اصفهان، شیراز یا شهر جدید پرند تهران یا در منطقه نیاوران، میدان انقلاب، هفت تیر، تجریش و … سکونت دارید در رزومه خود یک بخش با عنوان محل سکونت درج کرده و به صورت زیر تکمیل کنید؛
استان فارس، شیراز
استان خراسان رضوی، شهر مشهد مقدس
استان اصفهان
تهران، شهر جدید پرند
تهران، نیاوران
تهران، میدان انقلاب
تهران، هفت تیر
تهران، تجریش
بیشتر از این وارد جزئیات محل سکونت خود نشوید. حتی نوشتن نام شهر کافی است مگر اینکه نهایتا به منطقه ای که در آن شهر هستید اشاره کنید.
بهترین روش اشاره به راه ارتباطی با شما، درج شماره تماس در دسترس و متصل به واتساپ یا تلگرام و آدرس ایمیل حرفه ای است.
یعنی توجه کنید با درج www در ابتدای ایمیل برای خودتان مشکل درست نکنید؛ چون با این کار ممکن است کارفرما از مطالعه ادامه رزومه شما منصرف شود؛ حتی اگر دارای تحصیلات عالیه از دانشگاه تهران یا دانشگاه های معتبر باشید.
لابد می پرسید چرا؟ به این دلیل که شما هنوز معلومات و آشنایی کافی با نوشتن آدرس یک ایمیل ساده را ندارید و به سادگی و به صورت ناخواسته خود را فردی با دانش کامپیوتری و اینترنتی مبتدی معرفی کردید.
ضمنا از درج ایمیل های غیر رسمی با عناوین استعاری سخیف مثل palangsrty2021@gmail.com یا هر عنوان مشابه پرهیز کنید.
بهتر است در هنگام ساختن ایمیل یک نشانی با عنوان معتبر که معرف شخص شما یا شرکت شما باشد استفاده کنید.
ایمیل با نام کامل شخصی یا شرکت ثبتی خود بسازید.
مثلا؛
Ali.mohammadi@mail.com
یک ایمیل شخصی خوب است چون شامل نام و نام خانوادگی کامل شما است و این به معنی این است که شما یک فرد حرفه ای هستید که به جزئی ترین امور اشراف دارد و لذا به استخدام شدن شما کمک می کند.
یا
Mail@yourcompany.com
یک ایمیل شرکتی است که نشان می دهد شما خودتان دارای کسب و کار حرفه ای هستید و لذا استخدام شما تضمینی تر است.
اگر هنوز ایمیل معتبر ندارید با gmail.com یا سرویس های معتبر دیگر مثل Yahoo mail یک ایمیل معتبر بسازید.
3. تحصیلات و مهارت ها
در بخش تحصیلات، ترجیحا دو مقطع پایانی برتر را ذکر کنید. تحصیلات شامل ذکر رشته تحصیلی، مقطع و نام دانشگاه معتبر باشد. ذکر معدل خیلی در روند استخدام موثر نیست چرا که میزان تخصص شما که در رزومه ذکر می کنید گویای کاردان بودن شماست.
لازم نیست تا کل آموزشهای خود را از دبستان یا دبیرستان توضیح دهید بلکه تنها اشاره به بالاترین سطح تحصیلات کافیست. به عنوان مثال اگر در دانشگاه حضور داشتهاید، لازم نیست اطلاعات مدرسههای خود را نیز بنویسید.
هنگامی که لیست تحصیلات خود را تکمیل کردید، آخرین مدرک تحصیلی و سال فارغالتحصیلی خود را بنویسید.
مثلا:
تحصیلات:
کارشناسی ارشد مترجمی زبان عربی از دانشگاه تهران، ۹۲ تا ۹۴
دکترای علوم سیاسی از دانشگاه شهید بهشتی، ۹۴ تا ۹۹
در ذیل مهارت ها، به مهارت های خاص و مهم و کاربردی خود در چند کلمه و به صورت تیتروار اشاره کنید.
مثلا نگویید: اینجانب یک مترجم حرفه ای زبان عربی هستم که به ترجمه فارسی و عربی آشنایی دارم و مهارت تایپ ده انگشتی به عربی و انگلیسی دارم. بنده مهارت کامپیوتری در کار با رایانه و جستجوی اینترنت دارم. همچنین در کار کردن با نرم افزار وورد یا پاورپوینت یا افتر افکت توانایی زیادی دارم.
این که بخواهید با جمله های بلند خود را توانا نشان دهید در اشتباه هستید و برعکس در حال القای این امر هستید که حتی توانایی نگارش یک رزومه حرفه ای را نیز ندارید.
بهتر است به صورت ردیفی در ذیل مهارت بنویسید:
مهارتهای حرفهای:
تسلط عالی به ترجمه عربی به فارسی و بالعکس
تسلط به تایپ سریع فارسی، عربی و انگلیسی
تسلط به مهارتهای ICDL و نرمافزارهای آفیس از جمله وورد و اکسل و تدوین با افتر افکت
تسلط به جستجوی سریع اینترنتی و کار با رایانه
تسلط خوب به زبان انگلیسی
آشنایی با زبان فرانسوی و اسپانیایی
یک رزومه خوب باید مهارتها و تواناییهای کاری شما را برجسته کند و گیرنده براساس آن تشخیص دهد که میخواهد بقیه رزومه شما را بخواند یا نه؟
عنوان باید در حدود ۳۰ ثانیه توضیح دهد که شما چه کسی هستید، چه کاری انجام میدهید و چرا نامزد مناسبی برای این شغل هستید.
4. تجارب و سابقه شغلی
یکی از اهداف اصلی رزومه کاری این است که تجربههای کاری گذشته خود را داخل آن بنویسید. نقشهای قبلی خود در سازمانهای مختلف به ترتیب زمانی معکوس یادداشت کنید.
اگر مدتزمان طولانی است که کار میکنید بیشتر روی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته تمرکز کنید. برای هر نقشی که داشتید باید نام شرکت، زمانی را که طی آن مشغول کار بودید، موقعیت شغلی خود، مسئولیتها و دستاوردهای خود را طی آن بیان کنید.
مثلا:
مترجم عربی به فارسی، شرکت علی بابا، ۵ سال
مترجم فارسی به عربی، خبرگزاری ایرنا، ۲ سال
مدیر فروش عربی در نمایشگاه کتاب تهران
مدیر شبکه های اجتماعی، شرکت رونیکس
مدیر کیفی ترجمه عربی، مرکز ترجمیک، هم اکنون
5. ویژگیهای شخصیتی
هرگونه ویژگی شخصیتی را که احساس میکنید با نقش شما در شغل جدید متناسب است یادداشت کنید.
6. افزودنیهای پیشنهاد شده
در این بخش شما میتوانید هر مجوز، گواهینامه یا هر جایزهای را که دریافت کردهاید یادداشت کنید. شما همچنین میتوانید به وبسایت، نمونهکارها و یا آدرس شبکههای اجتماعی خود لینک بدهید. البته این در صورتی است که به صورت حرفهای از آنها استفاده میکنید.
مثلا:
سایت آموزشی و خدمات ترجمه عربی:
arabifa.com
کانال اینستاگرام آموزش مکالمه و خدمات ترجمه عربی
Instagram.com/utarabic
کانال تلگرام آموزش مکالمه عربی فصیح و لهجه:
T.me/tuarabic
کانال تلگرام عربیفا:
T.me/arabifacom
7. قالببندی رزومه
رزومه کاری شما هرگز نباید بیش از حد طولانی باشد، بنابراین سعی کنید آن را ترجیحا در یک یا نهایتا اگر حاوی نکات مهمی است در دو صفحه تمام کنید.
یک راه خوب برای فرمتبندی رزومه کاری در قالب بولتپوینت است که باعث میشود کارفرما با تمرکز اندکی به تمامی اطلاعات دسترسی پیدا کند.
همچنین بسیاری از کارفرمایان از سیستمهای پیگیری داوطلب استخدامی استفاده میکنند، سیستمی که به دنبال کلمات کلیدی مربوط به مسئولیتهای شغلی است، بنابراین سعی کنید از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید.
هرگونه املا و اشتباهات دستوری را بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ اشتباهی مرتکب نشده باشید.
برای اینکه بفهمید هیچ ایرادی در رزومه کاری شما نیست از کسی بخواهید تا رزومه شما را بخواند و در صورتی که خطایی در آن باشد، به شما اطلاع دهد.
سعی کنید از زبان عامیانه استفاده نکنید و اغلب افعال شما جزء افعال عملی باشند.
8. الصاق جدیدترین عکس پرسنلی به رزومه استخدامی
الصاق به روزترین عکس ۳×۴ کوچک به گوشه سمت چپ رزومه استخدامی احساس خوشایندی به کارفرمایان می دهد و رزومه شما حرفه ای تر عمل می کند.
تصاویر غیر متعارف مخصوصا برای خانم ها و پوشش غیر رسمی و می تواند نتیجه معکوس بدهد به طوری که کارفرما با دیدن عکس ممکن است به سراغ مطالعه رزومه نرود.
دانلود فرم آماده رزومه استخدامی مترجم و مدرس زبان عربی + لینک مستقیم
اگر تا الان رزومه خوبی برای تقاضای فرصت های شغلی مترجمی عربی و مدرس زبان عربی نداشتید یا اصلا جای نگرانی نیست؛
سایت عربیفا یک نمونه فرم آماده رزومه استخدام به عنوان مترجم یا مدرس زبان عربی را به رایگان در دسترس متقاضایان استخدام در رشته عربی و حتی سایر رشته های مرتبط، قرار داده است که از لینک زیر قابل دانلود است.